Sunday, June 15, 2014

Suriye ordusu Keseb’i geri aldı, çeteler Türkiye’ye kaçtı

Lazkiye’nin kuzey kırsalında cihatçı çetelere yönelik operasyonlarını sıklaştıran Suriye ordusu ve Halk Direniş Komiteleri 21 Mart tarihinde çetelerin saldırısına uğrayan tarihi Ermeni kasabası Keseb’i geri aldı
Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, 21 Mart’ta Türkiye tarafından giriş yapan cihatçı çetelerin saldırdığı Suriye’nin Keseb kasabası, Suriye ordusu ve Halk Direniş Komiteleri’nin operasyonlarıyla geri alındı. Yaralanan cihatçılar Türkiye tarafından sınır 0 noktasında bekleyen ambulanslarla hastanelere taşınırken, diğer cihatçılar küçük gruplar halinde Türkiye tarafına kaçtılar.
Suriye Devlet Televizyonu haberi, “Ordu birlikleri Türkiye ile stratejik bir sınır kapısı yakınında bulunan Keseb’in denetimini ele geçirdi” şeklinde duyurdu. Devlet Televizyonu, “Ordu birlikleri, çok sayıda teröristi öldürdükten ve silahlarını imha ettikten sonra Lazkiye vilayetindeki Keseb kentinde güvenliği ve istikrarı sağladı” dedi.
Türkiye sınırından gönderildiler, geri döndüler
Daha önce Türkiye’nin sınır köylerinden girerek çetelerin saldırısına maruz kalan ve Sendika.Org ile Çapul TV’nin saldırı görüntülerine ulaştığı sınır 0 noktasındaki, Suriye’nin Keseb sınır karakolu çetelerden geri alındı, karakola yeniden Suriye bayrağı çekildi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, cihatçı çetelerin Türkiye sınırındaki stratejik öneme sahip Keseb’den çekildiğini duyurdu. Londra merkezli muhalif kuruluş, “Nusra Cephesi ve İslami tugaylara bağlı savaşçıların çoğunluğu Keseb’den çekilerek, arkalarında sınırlı sayıda savaşçı bıraktı” dedi.
Cihatçıların Türkiye tarafındaki Yayladağı’na çekildiği belirtildi.
Anadolu Ajansı haberin de bölgede yoğun çatışmaların devam ettiği ve çatışmalarda yaralanan 11 kişinin Yayladağı Toplum Sağlığı Merkezi’ne getirildiği bildirildi.