Wednesday, June 18, 2014

“Bu fetva nedeniyle binlerce kadın ve genç kız zarar görecek”

“Bu fetva nedeniyle binlerce kadın ve genç kız zarar görecek”

Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) Musul Sorumlusu Halo Penciwini, peşmergenin ele geçirdiği bölgelerden hiçbir şekilde çıkmayacağını bildirdi.
Penciwini, Irak ordusunun bıraktığı boşluğu peşmergenin doldurmaya devam edeceğini ifade ederek, “Peşmerge girdiği bölgelerden hiçbir şekilde çıkmayacaktır. Bu bölgeler, Irak askerlerinin kontrolündeyken güvenlik durumu çok iyi değildi. Neredeyse her gün bombalı saldırılar düzenleniyordu. Irak güçlerinin sağlayamadığı güvenliği Peşmerge sağlayacak” dedi.
“Yalnızca Şiilerden oluşan bir ordu, ülkede güvenliği sağlayamaz”
Irak Başbakanı Nuri Maliki’nin, sadece Şiilerden kuracağı ordunun, ülkenin güvenliğini sağlamayacağını belirten Penciwini, “Irak ordusu, IŞİD saldırılarında ağır darbe aldı. Ordunun toparlanması kolay olmayacak. Başbakan Maliki, yeni bir ordu kurma girişiminde bulundu. Ancak bu güç, sadece Şiilerden oluşuyor. İçerisinde Sünniler ve Kürtler yok. Yalnızca Şiilerden oluşan bir ordu, ülkede güvenliği sağlayamaz” diye konuştu.
Penciwini, ellerine gelen istihbarat bilgilerine göre Musul’da IŞİD’in sürekli toplu katliamlar yaptığını söyledi.
 “Maliki için çalışan tüm asker ve polislerin eş ve kızları militanlar için helaldir”
IŞİD müftüsünün Musul’da yeni bir fetva yayınladığını belirten Penciwini, şöyle devam etti:
“Bu fetvaya göre Maliki için çalışan tüm asker ve polislerin eş ve kızları militanlar için helaldir. Bu fetva nedeniyle binlerce kadın ve genç kız zarar görecek. Bu fetvayı onaylamayan birçok Sünni imamın kurşuna dizilerek idam edildiği bilgisi geldi bize.”